Notícies de l’Estació Nàutica

Esteu a: Inici Noticies« anteriors | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | següents »

Ajusteu la vostra cercaSeleccioneu període

des de


fins a
Temàtica

Tots els temesEsdeveniments (52)
Assistència a Fires (5)


La promoció del turisme nàutic de Torroella de Montgrí i l'Estartit es reinventa

L'Estartit, 1 de desembre de 2020

La Covid19 obliga a les empreses de turisme nàutic del municipi a plantejar noves formes de promoció

Les activitats nàutiques son una de les principals activitats turístiques de la nostra destinació. Enguany, després d’una temporada atípica, on les empreses han hagut d’adaptar-se a la nova situació per garantir el funcionament de forma segura de les activitats, arriba el moment de promocionar-se per la propera temporada.

Habitualment per aquestes dates ja havien començat les fires i salons nàutics d’arreu, on el nostre municipi hi era present. Enguany, però, no hi ha previsió de celebració de cap fira durant l’hivern i primavera 2020-2021. És per això, i atenent les noves modalitats de promoció, especialment salons o presentacions virtuals, que des de la taula de turisme nàutic del municipi s’apostarà per crear continguts audiovisuals.

Aquests continguts mostraran la bellesa del nostre territori i les propostes d’activitats nàutiques que ofereix als seus visitants.

A Torroella de Montgrí i l’Estartit és possible la pràctica de tota mena d’esports nàutics, adaptats a totes les edats i nivells i dins l’entorn immillorable del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, una experiència única!
Les Jornades Gastronòmiques La Poma a la Cuina de Torroella i l'Estartit "aturades" per la Covid-19

L'Estartit, 11 de novembre de 2020

Durant tot el mes d’octubre, s’havien de celebrar les Jornades Gastronòmiques La Poma a la Cuina a Torroella de Montgrí i l’Estartit.
Les Jornades van començar puntualment el dia 1 d’octubre i comptaven amb la participació de 6 restaurants del municipi: Picasso, a Torroella de Montgrí, i Alba, Can Dalfó, Club Nàutic, La Palmera i Medes II a l’Estartit, que oferien menús o plats de suggeriments amb poma com a element destacat, acompanyat per vins del Celler Perelada, DO Empordà.
A partir del 16 d’octubre, les noves mesures arran de la situació sanitària que estem vivint va obligar als establiments de restauració a tancar portes, i indirectament van aturar la campanya gastronòmica.
Tot i això, es van poder servir uns 60 menús, gairebé la meitat de tota la campanya de l’any anterior, els comensals eren majoritàriament de proximitat o segona residència i molts ja coneixien la campanya.
Enguany, vista l’evolució de la situació sanitària no es podran reprendre les jornades amb normalitat, però els restauradors ja estan pensant les seves propostes pel 2021.
Les jornades Gastronòmiques de la Poma de Torroella i l'Estartit resisteixen la Covid-19

L'Estartit, 7 d'octubre de 2020

Aquest matí s'ha presentat la quinzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina» de Torroella de Montgrí i l'Estartit, que se celebraran aquest mes d'octubre en un intent de contribuir a la nova normalitat i ajudar a la dinamització econòmica local. No es portaran a terme els actes complementaris habituals, com el concurs popular de pastissos o el showcooking, però els restaurants participants mantindran ben obertes les seves portes, amb totes les mesures sanitàries i de seguretat reglamentàries, per oferir a tothom noves creacions culinàries que tenen a la poma com a element central. En aquest sentit, organitzadors i participants estan segurs que, malgrat el context, les jornades tornaran a ser un èxit i ajudaran a difondre el potencial gastronòmic de Torroella i l'Estartit i les qualitats d'un excel·lent producte de proximitat, com és la poma.
Les jornades estan organitzades per l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD de l’Estartit, IGP Poma de Girona i Celler Castell de Peralada. Els restaurants que hi participen enguany són: Picasso (Torroella de Montgrí), Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, La Palmera i Medes II (L'Estartit).
La presentació de les jornades s'ha portat a terme a l'exterior, per facilitar l'adopció de mesures anticovid, a la Plaça de l’Església de l’Estartit. S'ha escollit aquest emblemàtic escenari amb motiu de l’inici de l’any del centenari de la darrera remodelació de l’Església de Santa Anna.
L'acte ha comptat amb la participació d'una representació dels restauradors participants i una àmplia representació institucional: Marc Calvet, 1r tinent d'alcalde de l'Ajuntament Torroella de Montgrí; Francesc Ferrer, president de l'EMD de l'Estartit; Joan Manel Loureiro i Xavier Dilmé, president i vice-president del Consell Comarcal del Baix Empordà; Narcís Coll, president de la Junta Rectora Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i Antoni Murray, president de l’Estació Nàutica l’Estartit – Illes Medes.
Tots els menús elaborats pels restauradors tenen la poma com a protagonista, sigui com a entrant, acompanyament, plat principal o postres, i ho han fet a preus molt continguts tenint en compte la qualitat de les propostes, que oscil·len entre els 28 i els 39 euros.
Cal tenir en compte, a més, que la poma es troba en aquesta època de l’any en plena recol·lecció i, per tant, en el seu millor moment per degustar-la. D'altra banda, les jornades ofereixen una excel·lent oportunitat d'acostar-se a Torroella i a l'Estartit i gaudir de la seva àmplia oferta de serveis culturals i d'oci, especialment vinculats al turisme actiu, natura i cultura, aprofitant, alhora, la bonança de temps que encara ens acompanya en aquesta època de l'any.
Balanç de la temporada nàutica a Torroella de Montgrí i l'Estartit

L'Estartit, el 30 de setembre de 2020

La temporada turística ha estat marcada per la crisi provocada per la Covid19, les restriccions i les mesures adoptades per la re-obertura dels establiments

Les activitats nàutiques, son una de les principals activitats turístiques de la nostra destinació. Enguany , ha esta una temporada atípica, on les empreses han hagut d’adaptar-se a la nova situació per garantir el funcionament de forma segura de les activitats.

La majoria d’empreses van iniciar la seva activitat pels volts de Sant Joan, quan habitualment ja havien fet una pre-temporada de març a juny amb grups d’escolars, empreses, grups de submarinistes o clients directes, especialment els caps de setmana. Aquestes reserves majoritàriament es van cancel·lar. A més a més, ens hem trobat que durant el mes de setembre i properament el mes d´octubre, els clients belgues, alemanys, suïssos i anglesos, han cancel·lat la seva estada a la nostra destinació, degut a la quarantena obligatòria al seu país, un cop tornen de les seves vacances .

El balanç de la temporada és negatiu si el comparem amb altres anys, amb una davallada acumulada de més del 60% de mitjana global (tenint en compte totes les cancel·lacions dels mesos de confinament).

Malgrat tot, els mesos de juliol i agost s’ha mantingut la demanda, amb client nacional .

Els clients que ens han visitat han optat per tota mena d’esports nàutics, però destacaríem la pràctica del caiac o el lloguer d’embarcacions, que es poden fer de forma individual o en grups de convivència habitual.

A Torroella de Montgrí i l’Estartit és possible la pràctica de tota mena d’esports nàutics, adaptats a totes les edats i nivells i dins l’entorn immillorable del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, una experiència única!
Inici de la temporada nàutica a Torroella de Montgrí i l'Estartit

L'Estartit, l'11 de juny de 2020

La temporada nàutica, degut a la crisi provocada per la Covid19, i les mesures a adoptar per la re-obertura dels establiments, estarà en marxa al mes de juliol

La nàutica és una de les activitats principals de la nostra destinació. Malgrat que algunes activitats nàutiques ja s’han començat a restablir, no serà fins al mes de juliol quan pràcticament la totalitat de les empreses es trobin operatives.
No cal dir que les condicions d’aquesta temporada son totalment atípiques i que les mesures de seguretat i higiene que requeriran la pràctica de la majoria d’esports nàutics s’hauran d’extremar, però alhora ens permetran gaudir amb tota seguretat de totes les propostes.

A Torroella de Montgrí i l’Estartit és possible la pràctica de tota mena d’esports nàutics, adaptats a totes les edats i nivells i dins l’entorn immillorable del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, una experiència única!
« anteriors | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | següents »
© 2024 - ESTACIÓ NÀUTICA ESTARTIT - C/ de la Platja 10-12, 17258 L´Estartit, GIRONA (Spain) - Tel. 972 750 699
Mapa web   Avís legal   Política de privadesa   Contacta ' ns   Newsletter

Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya
Ajuntament de Torroella de Montgrí
EMD de l'Estartit
Visitestartit
Parc Natural
Consell Comarcal
SICTED
Costa Brava Pirineu de Girona