Notícies de l’Estació Nàutica

Esteu a: Inici Noticies« anteriors | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | següents »

Ajusteu la vostra cercaSeleccioneu període

des de


fins a
Temàtica

Tots els temesEsdeveniments (52)
Assistència a Fires (5)


Balanç de la temporada de les activitats nàutiques a Torroella de Montgrí i l'Estartit

Torroella de Montgrí i l'Estartit, 30 de setembre de 2021


La temporada turística ha estat marcada un any més per les restriccions i les mesures adoptades per la Covid-19

Les activitats nàutiques, son una de les principals activitats turístiques de la nostra destinació. Enguany , ha estat novament una temporada atípica, amb mesures d’higiene i seguretat però malgrat tot, ja amb una tímida tendència cap a la normalitat.

Aquesta temporada va iniciar-se amb grups d’estudiants que van escollir la nostra destinació per a fer les seves primeres sortides de colònies o excursions després de molts mesos de no realitzar-ne, i també amb grups de submarinistes que han començat a organitzar-se.

El balanç de la temporada és lleugerament superior al 2020, però encara dista de les dades d’ocupació registrades fins al 2019. El client ha estat bàsicament nacional però ja hem tingut clients estrangers, especialment francesos, belgues i holandesos, per la possibilitat de desplaçar-se en cotxe fins a la nostra destinació.


Els clients que ens han visitat han optat per tota mena d’esports nàutics, però destacaríem la pràctica del caiac, les excursions marítimes o el lloguer d’embarcacions, que es poden fer de forma individual o en grups de convivència habitual.

A Torroella de Montgrí i l’Estartit és possible la pràctica de tota mena d’esports nàutics, adaptats a totes les edats i nivells i dins l’entorn immillorable del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, una experiència única!
Presentació Maletes pedagògiques

L'Estartit, 7 de setembre de 2021

ELS CENTRES D’IMMERSIÓ DE L’ESTARTIT JA DISPOSEN DE LES MALETES PEDAGÒGIQUES PER A DESCOBRIR, PROMOURE I CONSERVAR ELS HÀBITATS MARINS I D’INTERÉS PESQUER.

(07.09.2021) L’Associació de Centres Turístics Subaquàtics de la Costa Brava ha presentat aquest matí al Club Nàutic Estartit les maletes pedagògiques creades per “descobrir, promoure i conservar els hàbitats marins i d’interès pesquer de la Costa Brava”.

Aquestes maletes consten de diversos materials adreçats a establir uns estàndards comuns i de qualitat per a l’ecoguiatge subaquàtic, així com a promoure les activitats aquàtiques des de la perspectiva de la descoberta i la interpretació del medi marí.

El projecte es complementa amb xerrades –taller en centres educatius de secundària del territori GALP Costa Brava i ha estat cofinançat pel Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

L’objectiu final és minimitzar l’impacte de l’activitat de busseig en els hàbitats marins, potenciar les bones pràctiques entre professionals i usuaris i vetllar per a la preservació dels fons marins d’interès pesquer i la compatibilitat entre les diferents activitats -extractives, contemplatives, de lleure i divulgatives- al litoral de la Costa Brava.

La presentació ha anat a càrrec de Míriam Prat, presidenta de l’Associació de Centres Turístics Subaquàtics, i de Xavier Munill, biòleg que ha ideat i desenvolupat els continguts del projecte, i també ha comptat amb la presència de Jordi Colomí, Alcalde de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, Francesc Ferrer, President de l’Entitat Municipal Descentralitzada de L’Estartit, i Cristina Mañas, secretària del Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava.
Inici de la temporada nàutica a Torroella de Montgrí i l'Estartit

L'Estartit, 18 de juny de 2021

La temporada nàutica ja ha començat gràcies a les escoles que han visitat la destinació aquests dies. Aquest mes també comencem a veure més moviment de famílies i grups de joves que tenen moltes ganes de moure’s, viatjar i fer totes aquelles activitats que l’any passat no van poder gaudir a conseqüència de les restriccions de la Covid19.

Les empreses dedicades a la nàutica d’esbarjo han començat a estar operatives durant les darreres setmanes, especialment gràcies a que hi ha hagut moltes escoles que han escollit la destinació per gaudir d’unes colònies de fi de curs, o per passar un dia realitzant diferents activitats nàutiques.

Tot i que la temporada va començar amb dubtes degut a la Covid19, sembla que gràcies a la suavització de les mesures, la gent – amb molt d’èmfasi – està començant a sortir per poder desconnectar de la situació atípica que hem viscut durant tot aquest temps.

El fet que la majoria d’activitats es duguin a terme a l’aire lliure, i que les empreses ja fa molts mesos que treballen amb totes les condicions d’higiene i seguretat necessàries, fa que les previsions per aquest estiu siguin bones.

A Torroella de Montgrí i l’Estartit és possible la pràctica de tota mena d’esports nàutics, adaptats a totes les edats i nivells i dins l’entorn immillorable del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, una experiència única!
Tornen les Jornades de la Clova de Torroella i l'Estartit amb més il·lusió que mai

Torroella i l'Estartit, del 15 al 30 de juny de 2021

Volem simbolitzar l'inici d'una temporada turística que sigui, definitivament, el de la represa de la normalitat
La 25a edició de les Jornades gastronòmiques «Tastets de Mar: La Clova», que arrenquen demà, marcaran simbòlicament l'inici de la temporada turística a Torroella de Montgrí i a l'Estartit. Malgrat ser de les més veteranes i consolidades del país, les d'engany tindran un valor molt especial pel context en què se celebren, en un moment en què sembla que avancem poc a poc cap a la tan anhelada normalitat. Per aquesta raó, tant des de l'organització com dels participants s'afronta aquesta nova edició i la temporada amb una il·lusió especial.
El tret de sortida a les jornades s'ha donat aquest matí en un acte protocol·lari, carregat de simbolisme en què autoritats, organitzadors i participants han visualitzat aquesta alegria col·lectiva. L'acte s'ha celebrat a la plaça de la Llevantina i ha comptat amb la participació de l'alcalde, Jordi Colomí; del president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer; Xavier Dilmé, conseller comarcal de Turisme i Josep Maria Pla i Jordi Ponjoan, vicepresidents de l'Estació Nàutica L’Estartit-Illes Medes. L'alcalde, Jordi Colomí, ha posat en relleu, entre d'altres coses, l'esforç i el treball en equip que hi ha al darrera d'una iniciativa d'aquest tipus que reverteix, a l'hora, en la promoció de la destinació turística i dels productors locals. Tan ell com la resta de participants que han intervingut a l'acte han destacat el simbolisme de les jornades d'aquest any.
Enguany, però, la durada de les jornades s'escurça i es concentraran en dues setmanes intenses que arrenquen demà, 15 de juny. La durada ha estat motivada per les restriccions existents a primers de juny en el sector de la restauració que, els darrers dies s'han anat relaxant. Això ha esperonat els organitzadors i els participants a tornar-les a programar.
Com sempre, les jornades estan organitzades per l’Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes, i compten amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l’Estartit. Aquest any hi participen els restaurants: Picasso, de Torroella de Montgrí; Alba, Club Nàutic Estartit, La Palmera, La Xula, Medes II i Nereida, de l'Estartit.
Un any més, els restauradors participants de Torroella de Montgrí i l’Estartit mostraran tota la seva creativitat i destresa a l'hora d'elaborar menús ben diversos, regats amb vins del Celler Castell de Peralada, patrocinador de les jornades. Es tracta, doncs, d'una proposta gastronòmica que ens apropa el potencial de la restauració local, combinada amb els productes del nostre litoral, i que ho fa amb uns preus molt ajustats per fer-ho de la forma més popular possible. No es tracta d'alta cuina en el sentit exclusiu, però sí de la màxima qualitat gastronòmica posada a l'abast de tothom, en una forquilla de preus que van dels 35 als 45 euros.
Les illes Medes i la costa del Montgrí a la primera fira de busseig virtual

L'Estartit, 24 de febrer de 2021

Els centres de busseig de l’Estartit, Territori Parc i l’Estació Nàutica van assistir el passat cap de setmana a la primera fira de busseig en format virtual.

La situació pandèmica actual ha obligat als destins a replantejar els formats de promoció per adaptar-los a la nova tendència.
És per això que els Centres de Busseig de l’Estartit van ser presents a la primera Fira Virtual, @Feriabuceo.com on van realitzar conjuntament dues presentacions, una sobre el destí @torroella-l’estartit-illesmedes i l’altra sobre la sostenibilitat que apliquen aquestes empreses a l’hora de dur a terme la seva activitat i fer-la així de forma responsable i sostenible amb el nostre entorn.

Els centres son: Aquàtica Illes Medes, Calypso Estartit, Costa Brava Divers, Diving Center La Sirena, El Rei del Mar, Diving Les Illes, Medaqua, Oceansub-Estartit, Unisub Estartit i Xaloc Diving Center.

La nostra destinació acull cada any milers de submarinistes que gaudeixen tant dels fons marins de les illes Medes i la Costa del Montgrí, com de la resta del territori, el comerç i la gastronomia locals, i tot això dins l’entorn immillorable del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, una experiència única!

Foto: Immersió © Xavier Safont
« anteriors | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | següents »
© 2024 - ESTACIÓ NÀUTICA ESTARTIT - C/ de la Platja 10-12, 17258 L´Estartit, GIRONA (Spain) - Tel. 972 750 699
Mapa web   Avís legal   Política de privadesa   Contacta ' ns   Newsletter

Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya
Ajuntament de Torroella de Montgrí
EMD de l'Estartit
Visitestartit
Parc Natural
Consell Comarcal
SICTED
Costa Brava Pirineu de Girona