Notícies de l’Estació Nàutica

Esteu a: Inici Noticies1 | 2 | 3 | 4 | 5 | següents »

Ajusteu la vostra cercaSeleccioneu període

des de


fins a
Temàtica

Tots els temesEsdeveniments (54)
Assistència a Fires (5)


Inici de la temporada nàutica a Torroella de Montgrí i l'Estartit

A l'Estartit a 11 de juny de 2024


Ja s’ha encetat la temporada nàutica! Des de fa unes setmanes les empreses dedicades a les activitats nàutiques d’esbarjo ja han iniciat la seva activitat.

Com es habitual, diferents escoles i grups han escollit la nostra destinació per a passar uns dies, ja sigui en unes colònies escolars o per algun Team Building empresarial. Poc a poc, però amb ganes, arranca la temporada turística i comencen a veure’s famílies passejant i manifestant els seu interès en les diferents activitats que s’ofereixen.

El nostre entorn es immillorable per a la pràctica d’esports nàutics i qualsevol activitat relacionada amb el coneixement i la interpretació del món subaquàtic i del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. Aquest fet fa que cada any sigui una destinació escollida tan per grups com per particulars per passar unes vacances gaudint del sol, el mar i el meravellós entorn natural que ens envolta.

Tota una experiència per repetir!
Torroella de Montgrí i l'Estartit estrenen les Jornades Gastronòmiques del sonso

A Torroella de Montgrí i l’Estartit del 15 de maig al 15 de juny de 2024


Enguany Torroella de Montgrí i l’Estartit s’han embarcat en la creació d’unes noves Jornades Gastronòmiques que giren al voltant d’un emblemàtic peixet del mediterrani: el sonso.

A les costes de l’Estartit la pesca dels sonso es dur a terme per pescadors locals amb tècniques tradicionals, i el municipi ha volgut posar en valor aquesta tradició dedicant-hi, no només les Jornades Gastronòmiques, sinó tot un cap de setmana amb activitats dedicades especialment al seu reconeixement. El cap de setmana del sonso es va celebrar el 17, 18 i 19 de maig.

En aquestes Jornades Gastronòmiques tan especials hi participen 14 restaurants del municipi, tots ells amb propostes molt variades. Podem trobar-hi plats elaborats amb les receptes tradicionals, de tota la vida, i d’altres als que se’ls ha donat una petita volta per fer-los d’allò més innovadors.

Podeu consultar els menús i els plats suggerits de cada un dels restaurants participants al document pdf.
Inici de la temporada nàutica a Torroella de Montgrí i l'Estartit

La temporada nàutica ja ha començat i s’espera una bona campanya

Les empreses dedicades a la nàutica d’esbarjo han començat a estar operatives durant les darreres setmanes, especialment gràcies a que hi ha hagut moltes escoles que han escollit la destinació per gaudir d’unes colònies de fi de curs, o per passar un dia realitzant diferents activitats nàutiques.

Durant les darreres setmanes, des de l’Estació Nàutica hem assistit a diferents esdeveniments promocionals amb agències de viatges i públic final, en els que hem pogut constatar que les previsions d’una bona temporada turística son reals. Totes les persones amb qui hem tingut ocasió de parlar ens han manifestat molt interès per la nostra destinació i la pràctica d’esports nàutics.

El fet que la majoria d’activitats es duguin a terme a l’aire lliure incideix molt a l’hora d’escollir, ja que malgrat les restriccions són gairebé inexistents, els clients prefereixen mantenir distàncies i realitzar les activitats en grups petits.

A Torroella de Montgrí i l’Estartit és possible la pràctica de tota mena d’esports nàutics, adaptats a totes les edats i nivells i dins l’entorn immillorable del Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, una experiència única!
Finalitzen les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia i la Clova a Torroella de Montgrí i l’Estartit


Torroella de Montgrí i l'Estartit han celebrat del 15 de maig al 15 de juny les 26enes. Jornades Gastronòmiques de la Sèpia i la Clova, posant en valor el producte de proximitat i la qualitat de la gastronomia del municipi.
Onze restaurants han participat d'una campanya en la que van oferir un menú format per entrants amb clova, plat principal amb sèpia i postres, tot regat amb aigua i vins del Celler Castell de Peralada, patrocinador de la campanya.
El balanç que en fan els restauradors és positiu, l’aposta per productes de qualitat i proximitat i el canvi de dates, avançant la campanya 15 dies a les dates habituals.
Amb la finalització d’aquesta campanya, donem ja el tret de benvinguda a l’estiu i a la temporada alta, però posem ja la mirada al mes d’octubre, durant el qual tindran lloc les Jornades Gastronòmiques de la Poma a la Cuina, amb propostes tradicionals i innovadores amb la poma com a gran protagonista.
Les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia i la Clova posen en valor el producte local i la gastronomia de Torroella i l'Estartit


Torroella de Montgrí i l'Estartit celebren des d'aquest diumenge i fins el 15 de juny les Jornades Gastronòmiques de la Sèpia i la Clova posant en valor el producte de proximitat i la qualitat de la gastronomia del municipi.
Onze restaurants participen d'una campanya que arriba sense restriccions per la Covid, unes Jornades en les quals els establiments participants ofereixen un menú format per entrants amb clova, plat principal amb sèpia i postres, tot regat amb aigua i vins del Celler Castell de Peralada, patrocinador de la campanya.
Menús que van dels 35 als 48,50 euros
L'objectiu d'aquesta veterana proposta gastronòmica que fa 26 anys que dura, és destacar el potencial de la restauració local i difondre els productes del litoral a preus que oscil·len entre els 35 i els 48,50 euros.
El tret de sortida de les jornades s'ha donat aquest matí en un acte celebrat al Club Nàutic Estartit on s'ha fet un tastet de propostes gastronòmiques i que ha comptat amb la participació de representants de la restauració local, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, el Consell Comarcal del Baix Empordà i l'Estació Nàutica.
El producte de proximitat com a eix de creixement econòmic
El President de l'EMD, Francesc Ferrer s'ha congratulat per la participació de restaurants en aquesta 26ena edició de la campanya gastronòmica i ha posat en valor la bona feina que s'ha estat fent en matèria gastronòmica al poble. Un gua, que ha recollit l'Alcalde, Jordi Colomí, qui ha assegurat que en els darrers anys el sector de la restauració ha fet un gran esforç per fer un salt de qualitat en la gastronomia local. El batlle ha recordat que el producte de proximitat ha de ser un eix central de la diversificació econòmica del municipi.
Per la seva banda el Conseller Comarcal de Turisme, Xavier Dilmé, ha indicat que jornades com aquesta posen en valor un sector tant important com el de la pesca a la comarca.
Dos restaurants de Torroella i nou de l'Estartit
Aquestes jornades compten amb la participació dels restaurants Carcan i Picasso de Torroella de Montgrí i els restaurants La Sal, Nereida, Club Nàutic l'Estartit, Medes II, La Palmera, Alba, La Xula, la Galera de Can Pau i Can Dalló de l’Estartit.
La Campanya Gastronòmica de la Sèpia i la Clova està organitzada per l'Estació Nàutica L’Estartit–Illes Medes, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'EMD de l’Estartit.
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | següents »
© 2024 - ESTACIÓ NÀUTICA ESTARTIT - C/ de la Platja 10-12, 17258 L´Estartit, GIRONA (Spain) - Tel. 972 750 699
Mapa web   Avís legal   Política de privadesa   Contacta ' ns   Newsletter

Associació d’Estacions Nàutiques de Catalunya
Ajuntament de Torroella de Montgrí
EMD de l'Estartit
Visitestartit
Parc Natural
Consell Comarcal
SICTED
Costa Brava Pirineu de Girona